×
Home Nieuws Livescore

MVV Maastricht biedt excuses aan voor fans' wangedrag

MVV Maastricht biedt excuses aan voor fans' wangedrag
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 27 november 2023 22:01 uur

MVV Maastricht heeft in een opmerkelijk persbericht haar verontschuldigingen aangeboden voor de ongepaste acties van enkele fanatieke supporters tijdens de felbevochten wedstrijd tegen Roda JC. De club had zich tot het uiterste ingespannen om haar trouwe aanhang de gelegenheid te bieden deel te nemen aan deze beladen derby. Echter, na het teleurstellende verlies sloeg een deel van de supporters door en richtte vernielingen aan in het uitvak, waarbij zelfs stoeltjes als projectielen werden gebruikt en de toiletten het moesten ontgelden.

Deze ongekende uitbarsting van vandalisme heeft de clubleiding van MVV Maastricht diep geschokt en zij betreurt ten zeerste de schade die is aangericht. In het persbericht benadrukt de club dat zij altijd streeft naar een positieve en veilige voetbalervaring voor alle betrokkenen. Het gedrag van deze enkele individuen staat haaks op de normen en waarden die MVV Maastricht hoog in het vaandel heeft staan.

Om de verantwoordelijkheid te nemen voor deze incidenten heeft de club besloten om passende maatregelen te treffen. Zo zal er een grondig onderzoek worden ingesteld om de daders te identificeren en zullen zij, indien mogelijk, worden gestraft conform de geldende regels en wetten. Daarnaast zal MVV Maastricht in samenwerking met de lokale autoriteiten en supportersverenigingen extra veiligheidsmaatregelen treffen om herhaling van dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De club benadrukt tevens dat zij de overgrote meerderheid van haar supporters waardeert en erkent dat zij zich op een positieve manier inzetten voor de club. MVV Maastricht hoopt dan ook dat deze incidenten niet de reputatie van de club en haar trouwe aanhang zullen schaden.

Tot slot roept MVV Maastricht alle betrokkenen op om respect en sportiviteit hoog in het vaandel te houden. Voetbal is een prachtige sport die mensen verbindt en vermaakt, en het is van groot belang dat dit op een verantwoorde en respectvolle manier gebeurt. De club zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat toekomstige wedstrijden in een veilige en gastvrije omgeving kunnen plaatsvinden, waarbij de focus ligt op het spel en de passie die het met zich meebrengt.