×
Home Nieuws Livescore

"Pep Guardiola geeft Erling Haaland een flinke preek tijdens Premier League-duel - Wat heeft de Noorse topspits misdaan?"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 09:48 uur

Pep Guardiola, de immer veeleisende manager van Manchester City, liet vrijdag weer eens zien dat hij nooit snel tevreden is. Tijdens het Premier League-duel met Burnley kon zelfs Erling Haaland, die al twee doelpunten op zijn naam had staan, niet aan zijn kritische blik ontsnappen.

Guardiola greep Haaland bij de arm en sprak hem op strenge toon toe. De reden hiervoor was dat de Noorse topspits zich had beklaagd bij Bernardo Silva. "Hij wilde constant de bal hebben", verklaarde de manager bij Sky Sports. "Hij zei: speel de bal naar mij, ik maak het wel af in een één-op-één situatie. Maar met nog maar een paar minuten te spelen in de eerste helft... Op die manier verloren Mateo Kovacic en Rodri de bal. Bernardo had gelijk dat hij daarna de bal niet meer aan Haaland gaf."

Ondanks dit voorval benadrukte Guardiola dat er geen enkel probleem is. "Er is geen probleem. Hij heeft twee keer gescoord en is erg blij." Ook Haaland maakt zich niet al te druk over het incident. "Hij (Pep, red.) was een beetje boos. Iedereen ziet dat ik me ontwikkel en mijn best doe. Het is een genot om met Pep te werken. Ik weet niet of er een betere manager is voor een jonge speler, en dat ben ik nog steeds."

Uiteindelijk won Manchester City met 3-0 van Burnley.