×
Home Nieuws Livescore

"Wim Kieft onthult: Brian Brobbey moet nu opstaan bij Ajax, terwijl Kudus' vertrek hem niet boeit!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 09:36 uur

Wim Kieft pleit voor een doorbraak van Brian Brobbey bij Ajax dit seizoen. De oud-spits zou niet bedroefd zijn als Mohammed Kudus zou vertrekken.

Volgens Kieft is het nu echt tijd voor Brian Brobbey om zijn stempel te drukken. "Hij moet af van het label van 'elke keer wat'", schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. Met zijn 21 jaar en ogenschijnlijke fitheid om drie wedstrijden per week negentig minuten lang vol te houden, moet het nu gebeuren voor Brobbey. Hij heeft het potentieel en de kwaliteiten om de eerste spits van Ajax te zijn. Zijn doelpuntengemiddelde is ook niet slecht, maar als aanvalsleider mag er meer stabiliteit in zijn prestaties verwacht worden."

Volgens Kieft heeft Ajax deze zomer veel kwaliteit verloren met het vertrek van Dusan Tadic en Jurriën Timber, maar de transfer van Edson Álvarez naar West Ham United doet volgens hem minder pijn. "Het bedrag van 38 miljoen euro is geweldig", aldus de voormalig international. "Maar voetballend gezien blijft Alvarez een matige speler."

"Overigens hoeft Ajax niet in paniek te raken als Mohammed Kudus alsnog naar de Premier League vertrekt", vervolgt Kieft. "Hij is een goede speler, daar is weinig mis mee, maar wat heeft hij Ajax de afgelopen drie seizoenen gebracht? Hij is inmiddels 23 jaar oud en neemt het team niet echt op sleeptouw. Zeker niet als hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer."