×
Home Livescore

"Siem de Jong voorspelt: Ajax gaat voor de titel, maar krijgt weinig bijval! Huub Stevens en Karim El Ahmadi twijfelen en zien Feyenoord en PSV als kanshebbers."

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 07:48 uur

Siem de Jong voorspelt dat Ajax komend seizoen opnieuw met de titel aan de haal zal gaan, maar zijn mening wordt niet breed gedeeld. Huub Stevens en Karim El Ahmadi denken dat de Amsterdammers tekortkomen. Over wie er dan wel kampioen wordt, zijn ze het echter niet eens.

In een opmerkelijk artikel in het Algemeen Dagblad geven de drie heren hun voorspellingen voor de titelstrijd. Er zijn twijfels over de kansen van Ajax. "We moeten eerst afwachten hoe de transferperiode van Ajax verloopt. Op dit moment lijkt het erop dat ze het niet gaan redden. Ze hebben echt nog twee of drie goede spelers nodig", zegt Stevens. Ook El Ahmadi ziet dat de ploeg van coach Maurice Steijn versterking nodig heeft. "Maar Ajax is Ajax en ze kunnen altijd nog een paar grote namen aantrekken. Maar op dit moment zie ik ze niet meedoen om het kampioenschap."

PSV en Feyenoord worden hoger ingeschat. "Op dit moment steekt PSV er voor mij iets bovenuit. Ik denk dat Feyenoord nog kan groeien. Ze waren niet op hun best in de strijd om de Johan Cruijff Schaal", aldus Stevens. "Nee, maar ik vind Feyenoord defensief wel het sterkst", reageert El Ahmadi. "Vooral nu Geertruida lijkt te blijven en Nieuwkoop is teruggehaald. Ze hebben ook Trauner terug. Een solide verdediging is volgens mij de basis voor een succesvol seizoen. PSV kan ook nog wel wat versterking gebruiken. En zowel Stengs als Ivanusec, die ze nog gaan halen, kunnen goed achter de spits spelen."

"Dat Feyenoord Slot heeft weten te behouden en financieel gezond is, biedt een unieke kans om na zestig jaar de titel te prolongeren", vervolgt de voormalig middenvelder. "Maar dat brengt ook druk met zich mee. Dat hebben wij destijds ervaren toen we na achttien jaar weer kampioen konden worden."

De Jong hoopt uiteraard dat zijn oude club Ajax hiervan kan profiteren. "Ik vind dat PSV een mooie mix heeft van ervaring en talent. Met Bakayoko, Saibari, Babadi en ook Lang hebben ze veel jonge spelers. Van mij mogen zij tweede worden. En laat mijn broertje Luuk dan meteen topscorer van de Eredivisie worden."