×
Home Nieuws Livescore

"Marco van Ginkel onthult: 'Kunstgras is waardeloos en competitievervalsing!' Matchwinner bij rentree in Eredivisie"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 00:48 uur

Marco van Ginkel schittert bij rentree in de Eredivisie

Vrijdagavond maakte Marco van Ginkel zijn langverwachte rentree in de Eredivisie bij Vitesse en hij liet meteen van zich horen. De ervaren speler werd de matchwinner van de avond. Opvallend genoeg had Van Ginkel vooraf zijn twijfels over het spelen op kunstgras.

Na de wedstrijd sprak Van Ginkel met Voetbal International en hij uitte zijn negatieve mening over kunstgras. "Ik vind kunstgras waardeloos en sinds mijn knieblessures heb ik er ook niet meer op gespeeld. Eerlijk gezegd viel dit kunstgras me mee, maar elk kunstgrasveld is anders. In mijn ogen is het gewoon competitievervalsing. Kijk maar naar de punten die Volendam en Excelsior vorig seizoen behaalden in thuiswedstrijden in vergelijking met uitwedstrijden."

Tijdens een interview met ESPN besprak de speler de uitdagende wedstrijd. Dankzij een rode kaart voor Volendam wist Vitesse uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Ik vond dat we een beetje passief waren. Vooral het hoge drukzetten, waar we veel op hebben getraind, lieten we achterwege. In de eerste helft hadden we het moeilijk. Uiteindelijk gaf Arcus een geweldige voorzet, dus een prachtige goal. Misschien was dit een goede les voor de eerste wedstrijd, waarin we beter moeten presteren. Maar het is zeker een goede start met drie punten op zak."