×
Home Nieuws Livescore

"Xavi's Transfer Priority Revealed: FC Barcelona Reopens Talks with Manchester City for World-Class Right-Back!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 00:36 uur

FC Barcelona heeft zijn zinnen gezet op João Cancelo en is vastberaden om de gesprekken met Manchester City te heropenen. Trainer Xavi beschouwt de Portugese rechtsback als de absolute prioriteit voor deze transferzomer.

Eerder deze maand heeft Barcelona al contact opgenomen met Cancelo, die de afgelopen maanden op huurbasis voor Bayern München speelde en onlangs terugkeerde naar Manchester. Naar verluidt heeft de Portugees al een persoonlijk akkoord bereikt met de Catalaanse club, waardoor alleen nog een overeenkomst tussen City en Barcelona nodig is. Het vertrek van Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain heeft Barcelona de financiële middelen gegeven om met City te onderhandelen.

Cancelo stond lange tijd bekend als een van de beste backs ter wereld, maar verloor langzaam zijn basisplaats bij Manchester City. De Portugees was het hier niet mee eens en zorgde voor onrust in de kleedkamer, wat resulteerde in een tijdelijk afscheid van de speler door Guardiola. Uiteindelijk heeft Bayern besloten om de koopoptie niet te lichten. Cancelo werd in 2019 voor 65 miljoen euro overgenomen van Juventus en heeft nog een contract tot 2026 bij The Citizens.

Volgens bronnen heeft Barcelona nu de onderhandelingen met Manchester City heropend en is er goede hoop op een deal. Het is duidelijk dat Xavi Cancelo als een cruciale versterking ziet voor zijn team en er alles aan wil doen om hem naar Camp Nou te halen. De komende dagen zullen cruciaal zijn in de voortgang van deze transfer.