Home Livescore

"FC Volendam en Vitesse openen Eredivisie met spectaculair duel: rode kaart, afwezige sterspeler en late comeback!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 23:00 uur

FC Volendam en Vitesse trapten vrijdag de Eredivisie af met een spectaculair duel dat de kijkers op het puntje van hun stoel hield. De Arnhemmers wisten in de laatste minuten langszij te komen, nadat de thuisploeg in de eerste helft een rode kaart had gekregen.

Opvallend genoeg ontbrak Carel Eiting bij Volendam. De middenvelder meldde zich vlak voor de wedstrijd ziek en dit zou mogelijk te maken kunnen hebben met zijn mislukte transfer naar FC Twente. In de openingsfase had Vitesse meer balbezit, maar het was Volendam dat na tien minuten toesloeg. Robert Mühren gleed de bal het doel in en zette daarmee de 1-0 op het scorebord.

Vlak voor rust ging Mühren echter in de fout en nam hij de hoofdrol op zich. De spits ging hard door en ontving na tussenkomst van de VAR een directe rode kaart. Vitesse kreeg in de eerste helft weinig kansen, alleen een afstandsschot van Amine Boutrah was gevaarlijk.

In de tweede helft bleek de rode kaart fataal voor Volendam. Na een uur spelen zorgde Mathijs Tielemans voor de gelijkmaker. In de slotfase kwam Vitesse zelfs op voorsprong, toen aanvoerder Marco van Ginkel van dichtbij wist te scoren. Volendam kon deze klap niet meer te boven komen en begint het seizoen met nul punten. Vitesse is in ieder geval voorlopig de koploper van de Eredivisie op vrijdag.