×
Home Livescore

Ajax laat buitenlandse rechten over aan Eredivisie CV

Ajax laat buitenlandse rechten over aan Eredivisie CV
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 23 november 2023 15:26 uur

In een verrassende wending heeft Ajax besloten om voorlopig af te zien van het actief benaderen van buitenlandse markten voor de verkoop van hun uitzendrechten. Deze opmerkelijke beslissing is naar voren gebracht door Jan de Jong, de directeur van Eredivisie CV. Hij benadrukt echter dat dit gezien moet worden als een positieve stap in de juiste richting, aangezien de Eredivisie vanaf 2025 zelf de mogelijkheid krijgt om de buitenlandse uitzendrechten te exploiteren.

Deze onverwachte koerswijziging van Ajax heeft de voetbalwereld in rep en roer gebracht. Normaal gesproken staat de club bekend om zijn ambitieuze en agressieve aanpak als het gaat om het verkennen van nieuwe markten. Echter, met deze nieuwe ontwikkeling lijkt Ajax een meer afwachtende houding aan te nemen.

Jan de Jong, de charismatische directeur van Eredivisie CV, heeft de beslissing van Ajax geprezen als een stap in de goede richting. Hij gelooft dat het in eigen hand hebben van de buitenlandse uitzendrechten de Eredivisie in staat zal stellen om meer controle te hebben over de internationale exposure van het Nederlandse voetbal. Dit zou kunnen leiden tot een grotere interesse van buitenlandse fans en potentiële investeerders.

Hoewel Ajax momenteel afziet van het actief benaderen van buitenlandse markten, betekent dit niet dat ze volledig afstand nemen van de mogelijkheden die deze markten bieden. Het lijkt er eerder op dat de club zich wil concentreren op het versterken van de nationale positie voordat ze hun pijlen richten op het veroveren van de internationale markt.

Deze strategische zet van Ajax kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. Het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en creëert ruimte voor andere clubs om hun stempel te drukken op de internationale voetbalscene. Het is een gedurfde stap, maar zoals het gezegde luidt: "Wie niet waagt, wie niet wint."

Al met al lijkt Ajax een nieuwe weg in te slaan wat betreft de exploitatie van buitenlandse uitzendrechten. Hoewel het voorlopig afziet van actieve betrokkenheid op dit gebied, is het duidelijk dat de club nog steeds vastbesloten is om de wereld te veroveren. De toekomst zal uitwijzen of deze strategische zet vruchten zal afwerpen en of andere clubs het voorbeeld van Ajax zullen volgen.