×
Home Nieuws Livescore

Rummenigge kraakt Dortmunds transferbeleid: "Bedrijfsmodel volledig ontspoord"

Rummenigge kraakt Dortmunds transferbeleid:
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 23 november 2023 11:48 uur

Voormalig topman van Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, heeft onlangs zijn ongenoegen geuit over het transferbeleid van aartsrivaal Borussia Dortmund. In een verrassende wending van gebeurtenissen, heeft Rummenigge het bedrijfsmodel van Die Schwarzgelben volledig in twijfel getrokken.

Met zijn kenmerkende scherpe tong en ongezouten mening, heeft Rummenigge geen blad voor de mond genomen. Hij beweert dat er absoluut niets klopt van het transferbeleid van Dortmund en dat het helemaal niet in lijn is met de normen en waarden van het voetbal.

In een exclusief interview met een lokale krant, heeft Rummenigge verklaard dat Dortmund's aanpak van spelersaankopen en -verkopen een complete chaos is. Hij beweert dat het bedrijfsmodel van de club gebaseerd is op willekeurige beslissingen en dat er geen enkele strategie achter zit.

"Ze lijken gewoon lukraak spelers te kopen en te verkopen, zonder enige vorm van coherentie of visie," aldus Rummenigge. "Het lijkt erop dat ze gewoon een dobbelsteen gooien en op basis daarvan beslissingen nemen. Het is een complete farce."

Rummenigge gaat zelfs zo ver om te stellen dat Dortmund's transferbeleid een negatieve invloed heeft op het imago van het Duitse voetbal als geheel. Hij gelooft dat het gebrek aan consistentie en stabiliteit binnen de club schadelijk is voor de reputatie van het land als voetbalnatie.

"Als we willen dat het Duitse voetbal serieus genomen wordt, moeten we afstand nemen van dit soort wanbeleid," verklaarde Rummenigge. "We hebben behoefte aan clubs die op een verantwoorde en professionele manier opereren, niet aan clubs die als een kip zonder kop rondrennen."

De uitspraken van Rummenigge hebben voor de nodige opschudding gezorgd in de voetbalwereld. Dortmund heeft nog niet gereageerd op de kritiek, maar het is duidelijk dat deze woorden niet onopgemerkt zullen blijven.

Het is nu afwachten hoe Dortmund zal reageren op de harde woorden van Rummenigge. Zal de club zich verdedigen en bewijzen dat hun transferbeleid wel degelijk een strategie heeft, of zullen ze toegeven dat er misschien wel wat waarheid schuilt in de kritiek van hun aartsrivaal? De tijd zal het leren.