×
Home Livescore

"Ajax bereikt mondeling akkoord met Dinamo Zagreb over sensationele transfer! Kroatische verdediger Josip Sutalo voor recordbedrag naar Amsterdam!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 21:48 uur

Ajax en Dinamo Zagreb hebben volgens de Duitse tak van Sky Sports een buitengewoon, ongekend en spectaculair akkoord bereikt over de sensationele transfer van de getalenteerde Josip Sutalo. De Amsterdammers zijn bereid om maar liefst 25 miljoen euro op tafel te leggen, inclusief bonussen, om de Kroaat naar Nederland te halen. Alsof dat nog niet genoeg is, ligt er ook nog eens een vijfjarig contract klaar voor de veelbelovende verdediger.

Het nieuws van de naderende overgang hing al een tijdje in de lucht, maar nu lijken alle puzzelstukjes op miraculeuze wijze op hun plek te vallen. Ajax had aanvankelijk een bod van 20 miljoen euro uitgebracht, maar uiteindelijk hebben ze moeten toegeven en de portemonnee verder moeten opentrekken. Een flinke financiële inspanning, maar Ajax is vastberaden om Sutalo binnen te halen als de gedroomde opvolger van Jurriën Timber, die onlangs naar Arsenal vertrok.

Hoewel de supporters van Ajax ongetwijfeld staan te popelen om Sutalo in het rood-witte tenue te zien schitteren, zullen ze nog even geduld moeten hebben. De verdediger zal naar verwachting pas na 19 augustus de overstap maken naar Amsterdam. Dit heeft alles te maken met de Champions League-kwalificatie die Dinamo Zagreb nog voor de boeg heeft. Maar zodra de Kroaat zijn intrede doet in de Johan Cruijff ArenA, zal hij de zesde grote aankoop zijn van Ajax deze zomer. Na de komst van Carlos Forbs, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic en Branco van den Boomen, wordt Sutalo met open armen verwacht in de hoofdstad.

Kortom, de transfer van Josip Sutalo naar Ajax is een ware sensatie in de voetbalwereld. Met een recordbedrag en een langdurig contract is het duidelijk dat Ajax gelooft in de immense potentie van de Kroatische verdediger. De fans kunnen niet wachten om hem in actie te zien en zijn bijdrage te zien aan het succes van de club.