×
Home Nieuws Livescore

Kromme Kritiek: Feyenoord's Risicovolle Opbouw Stoort Van Hanegem

Kromme Kritiek: Feyenoord's Risicovolle Opbouw Stoort Van Hanegem
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 17:33 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem uit zijn ongenoegen over de tactische benadering van Feyenoord. De legendarische voetballer, ook wel bekend als "De Kromme", is van mening dat de Rotterdamse club onnodig veel risico neemt door constant de bal achterin breed te spelen.

Van Hanegem, altijd bekend om zijn scherpe analyses, heeft zijn zorgen geuit over de opbouw van Feyenoord. Hij betoogt dat het team te vaak kiest voor een breedtepass in plaats van een meer directe aanpak. Dit brengt volgens hem onnodige risico's met zich mee, aangezien de tegenstanders hierdoor de kans krijgen om druk uit te oefenen en de bal te onderscheppen.

De voormalige Feyenoord-speler benadrukt dat het belangrijk is om een gebalanceerde speelstijl te hanteren, waarbij risico's worden vermeden zonder afbreuk te doen aan de aanvallende intenties. Van Hanegem pleit voor meer variatie in de opbouw, waarbij de bal soms ook sneller naar voren wordt gespeeld om de tegenstander te verrassen.

Met zijn jarenlange ervaring in het voetbal, zowel als speler als trainer, heeft Van Hanegem een scherp oog voor detail ontwikkeld. Hij wijst erop dat het belangrijk is om de tegenstander te dwingen om keuzes te maken en zo ruimte te creëren voor de eigen aanval. Door constant de bal breed te spelen, wordt deze ruimte volgens hem niet optimaal benut.

De uitspraken van Van Hanegem hebben de aandacht getrokken van zowel fans als experts in het Nederlandse voetbal. Velen zijn het eens met zijn kritiek en hopen dat Feyenoord deze inzichten ter harte neemt om zo hun spel te verbeteren. Het is nu aan de technische staf en spelers van de Rotterdamse club om te bepalen hoe zij omgaan met deze waardevolle feedback van een van de grootste Nederlandse voetballers aller tijden.