×
Home Nieuws Livescore

Koeman kiest voor Teze als enige vervanger Geertruida

Koeman kiest voor Teze als enige vervanger Geertruida
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 14:33 uur

In een verrassende wending heeft Ronald Koeman besloten om geen nieuwe speler op te roepen ter vervanging van de geblesseerde Lutsharel Geertruida, die in navolging van Jeremie Frimpong het Nederlands elftal moest verlaten. In plaats daarvan heeft de bondscoach ervoor gekozen om alleen Jordan Teze toe te voegen aan de selectie voor de aankomende EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar.

Deze beslissing heeft de voetbalwereld in verwarring gebracht, aangezien het gebruikelijk is om een vervanger op te roepen wanneer een speler geblesseerd raakt. Echter, Koeman lijkt vastberaden te zijn om het team te versterken met slechts één nieuwe toevoeging.

Jordan Teze, een veelbelovende jonge speler, heeft indruk gemaakt op de bondscoach met zijn prestaties bij zijn club. Hoewel hij nog niet veel ervaring heeft op internationaal niveau, gelooft Koeman dat Teze de potentie heeft om een waardevolle bijdrage te leveren aan het Nederlands elftal.

De afwezigheid van Geertruida zal ongetwijfeld een aderlating zijn voor het team, aangezien hij de laatste tijd in goede vorm verkeerde. Echter, Koeman lijkt vastbesloten om met de huidige selectie door te gaan en vertrouwt erop dat Teze de nodige kwaliteiten bezit om het gat op te vullen.

Met de EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar in het vooruitzicht, zal het interessant zijn om te zien hoe het Nederlands elftal zich zal presenteren zonder Geertruida. De druk zal nu des te meer op de schouders van Teze rusten, aangezien hij de enige nieuwe toevoeging aan het team is.

Deze onconventionele beslissing van Koeman zal ongetwijfeld voor discussie zorgen binnen de voetbalgemeenschap. Sommigen zullen het zien als een gedurfde zet, terwijl anderen zich af zullen vragen waarom er geen extra speler is opgeroepen. Hoe dan ook, de komende wedstrijden zullen uitwijzen of Koeman de juiste beslissing heeft genomen.