×
Home Nieuws Livescore

"Anonieme haatbrief aan Noa Lang: 'Geen karakter en ballen zoals Mathieu van der Poel!'"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 18:48 uur

Noa Lang, de getalenteerde aanvaller van PSV, heeft opnieuw te maken gekregen met haatreacties. Maar deze keer waren de hatelijke boodschappen niet alleen digitaal, maar ook fysiek. Lang deelde via zijn Instagram een foto van een brief die hij vlak voor zijn Eredivisie-debuut bij PSV had ontvangen. De inhoud van de brief was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

"Hallo Noa, heb je Van der Poel gezien? Wat een karakter heeft hij, hè," begon de brief. "Dat heb jij niet, karakter. Van der Poel is een keurige jongen, met netjes haar, een mooi gebit, geen tatoeages in zijn nek en hij heeft niet zo'n grote mond als jij. Neem een voorbeeld aan hem." In de brief werd Lang vergeleken met de man die onlangs wereldkampioen wielrennen werd.

Maar de anonieme briefschrijver was nog niet klaar met zijn aanval op de PSV-aanvaller. "Ben je al wakker, Noa, of lig je nog in bed te stinken? Ik schaam me diep dat jij bij mijn club PSV speelt. Het zal niet lang duren voordat je ruzie krijgt met Peter Bosz en uit de selectie wordt gezet. Want jij hebt niet wat Van der Poel wel heeft: karakter en ballen, sukkel."

Ondanks deze hatelijke boodschappen laat Lang zich niet uit het veld slaan. Hij is vastberaden om zijn eerste wedstrijd als PSV-speler tot een succes te maken. Aanstaande zaterdag zal hij zijn opwachting maken in het shirt van PSV tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Lang, die deze zomer overkwam van Club Brugge, is vastbesloten om zijn kwaliteiten te laten zien en zijn critici het zwijgen op te leggen.

PSV heeft inmiddels gereageerd op de situatie en heeft zijn volledige steun aan Lang betuigd. De club benadrukt dat zij achter hun spelers staan en dat haatreacties niet getolereerd worden. PSV roept fans op om respect te tonen en zich te focussen op het steunen van het team.

Noa Lang is klaar om zijn talent te laten zien en zijn critici te bewijzen dat hij wel degelijk karakter en ballen heeft. Zaterdag zal hij het veld betreden met de steun van zijn team en fans, vastbesloten om te schitteren in zijn eerste wedstrijd als PSV-speler.