×
Home Nieuws Livescore

Vitesse vecht boete aan na bankbreuk: KNVB in de war!

Vitesse vecht boete aan na bankbreuk: KNVB in de war!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 16 november 2023 19:33 uur

Verrassende reactie van Vitesse op onverwachte financiële tegenslag

ARNHEM - In een onverwachte wending heeft Vitesse met ontstemming gereageerd op een recente boete die hen is opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. De Gelderse voetbalclub heeft besloten om in beroep te gaan tegen deze straf, die werd opgelegd vanwege een verzuim in het tijdig informeren van de bond over een breuk met de Litouwse bank Revolut.

De boete, die als een donderslag bij heldere hemel kwam, heeft Vitesse doen opschrikken. De clubleiding is verontwaardigd over de hoogte van de straf en betwist de rechtvaardigheid ervan. "We hebben altijd naar eer en geweten gehandeld en zijn van mening dat we de KNVB tijdig hebben geïnformeerd over de situatie met Revolut", aldus een woordvoerder van Vitesse.

De breuk met Revolut, een bank die bekendstaat om zijn innovatieve financiële diensten, heeft Vitesse gedwongen om op zoek te gaan naar alternatieve financiële partners. Hoewel de club erin geslaagd is om snel een nieuwe samenwerking aan te gaan, heeft dit proces enige tijd in beslag genomen. Volgens Vitesse is het verzuim om de KNVB tijdig op de hoogte te stellen dan ook te wijten aan de complexiteit van de situatie en niet aan een gebrek aan transparantie.

Met het besluit om in beroep te gaan, hoopt Vitesse alsnog begrip en rechtvaardigheid te krijgen van de licentiecommissie. De club is vastberaden om haar onschuld te bewijzen en de boete ongedaan te maken. "We hebben vertrouwen in een eerlijke afhandeling van deze zaak en zijn ervan overtuigd dat de waarheid aan het licht zal komen", verklaarde de woordvoerder.

De KNVB heeft nog niet gereageerd op het beroep van Vitesse. Het is afwachten hoe de licentiecommissie zal oordelen over deze opmerkelijke zaak. In de tussentijd blijft Vitesse zich richten op het voetbal en hoopt het team de financiële perikelen snel achter zich te kunnen laten.