×
Home Nieuws Livescore

Oranje-debuut van Schouten: lang wachten op nieuwe uitnodiging

Oranje-debuut van Schouten: lang wachten op nieuwe uitnodiging
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 15 november 2023 19:09 uur

Na een lange periode van afwezigheid op het internationale toneel, heeft Jerdy Schouten eindelijk weer een sprankje hoop gekregen. De getalenteerde middenvelder van PSV heeft onlangs zijn langverwachte comeback gemaakt in het Nederlands elftal, na een wachttijd van ruim anderhalf jaar.

Het is geen geheim dat Schouten teleurgesteld was over de lange periode waarin hij geen uitnodiging ontving van de bondscoach. In een exclusief interview met De Telegraaf heeft hij zijn gevoelens hierover geuit.

"Ik kan niet ontkennen dat het me wel een beetje stak," onthult Schouten. "Natuurlijk begrijp ik dat er veel concurrentie is op mijn positie, maar ik geloof dat ik mijn waarde kan bewijzen op het hoogste niveau. Het was frustrerend om zo lang aan de zijlijn te staan en te wachten op een nieuwe kans."

Desondanks heeft Schouten zijn focus weten te behouden en heeft hij keihard gewerkt om zijn plaats in het nationale team terug te verdienen. Zijn geduld en vastberadenheid hebben uiteindelijk vruchten afgeworpen, aangezien hij onlangs zijn langverwachte debuut maakte in het Oranje-shirt.

"Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat ik weer deel uitmaak van het Nederlands elftal," zegt Schouten met een glimlach op zijn gezicht. "Het is een eer om mijn land te vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen om mijn bijdrage te leveren aan het succes van het team."

Met zijn terugkeer in het nationale team hoopt Schouten nu op meer regelmatige uitnodigingen en speelminuten. Hij is vastbesloten om te laten zien wat hij in zijn mars heeft en zal blijven strijden voor zijn plek in het elftal.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Jerdy Schouten, die vastberaden is om zijn stempel te drukken op het internationale voetbalpodium. Met zijn talent, doorzettingsvermogen en positieve instelling zal hij ongetwijfeld nog vele successen behalen in zijn carrière.