×
Home Nieuws Livescore

"Primeur: Ajax-trainer Steijn verrast met Medic's debuut tegen Heracles! Ontdek wie er nog meer in de basis staat!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 14:12 uur

Maurice Steijn, de charismatische trainer van Ajax, verrast vriend en vijand door de jonge Jakov Medic direct in het diepe te gooien tijdens de seizoensopener tegen Heracles Almelo. Tijdens het persmoment voorafgaand aan de wedstrijd bevestigt Steijn dat de talentvolle centrumverdediger zijn debuut zal maken in de basisopstelling.

De keuze voor Medic betekent echter dat Olivier Aertssen plaats moet maken. Steijn legt uit: "Hoewel Medic minder ervaring heeft, zie ik toch dat hij net iets verder is dan Aertssen op dit moment." Een gedurfde beslissing van de trainer, die hiermee zijn vertrouwen in de jonge verdediger laat zien.

Maar dat is niet het enige nieuws dat Steijn onthult. Hij laat ook weten dat Branco van den Boomen een basisplaats krijgt tegen Heracles. Een strategische zet van de trainer, die hoopt dat de ervaren middenvelder het team kan leiden naar een succesvolle seizoensstart.

Deze beslissingen van Steijn laten zien dat hij niet bang is om risico's te nemen en vertrouwen te geven aan jonge talenten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij Ajax alles op alles zal zetten om met een overwinning te beginnen aan het nieuwe seizoen.