×
Home Nieuws Livescore

Ajax-ster Mohamed Daramy maakt sensationele overstap naar Frankrijk: Reims breekt clubrecord met €17 miljoen deal!

Ajax-ster Mohamed Daramy maakt sensationele overstap naar Frankrijk: Reims breekt clubrecord met €17 miljoen deal!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 11:36 uur

Ajax zwaait Mohamed Daramy definitief uit. De Deense aanvaller heeft zijn weg naar Stade Reims in Frankrijk gevonden, zo melden De Telegraaf, Franse media en Fabrizio Romano. Daramy is al gearriveerd in Reims, samen met zijn zaakwaarnemer Hasan Cetinkaya, om zijn transfer af te ronden. Na het doorstaan van zijn medische keuring zal hij een meerjarig contract ondertekenen bij de Franse club, die vorig seizoen als elfde eindigde in de Ligue 1.

De details van de deal zijn nu ook bekendgemaakt. Reims zal maximaal zeventien miljoen euro betalen voor Daramy. Ajax ontvangt een vast bedrag van vijftien miljoen euro, maar door variabelen kan dit bedrag nog oplopen tot de genoemde zeventien miljoen. Dit betekent dat Daramy Ajax uiteindelijk nog 4.076,09 euro per speelminuut oplevert. Een lucratieve deal voor de Amsterdamse club.

Het is een mooie stap voor Daramy, die in 2021 voor twaalf miljoen euro werd weggeplukt bij FC Kopenhagen door toenmalig technisch directeur Marc Overmars. Met zijn transfer naar Reims breekt Daramy nu definitief door naar het buitenland. De Deense aanvaller zal ongetwijfeld zijn talent en snelheid inzetten om indruk te maken in de Ligue 1.

De supporters van Ajax zullen Daramy missen, maar ze kunnen trots zijn op de succesvolle transfer die de club heeft gerealiseerd. Het is een bewijs van het goede werk dat Ajax verricht in het scouten en ontwikkelen van jong talent. Nu is het aan de club om een nieuwe ster te ontdekken en te laten schitteren in het rood-witte shirt.