×
Home Livescore

Perez: Koeman laat Teze en Til links liggen bij Oranje

Perez: Koeman laat Teze en Til links liggen bij Oranje
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 13 november 2023 08:49 uur

Voormalig voetballer en huidige voetbalanalist Kenneth Perez heeft begrip voor de beslissing van bondscoach Ronald Koeman om Jordan Teze en Guus Til niet op te roepen voor het Nederlands elftal. De twee spelers van PSV worden de laatste tijd vaak genoemd als mogelijke kandidaten voor Oranje, maar Perez is van mening dat ze niet voldoende kwaliteit hebben om het nationale team te vertegenwoordigen.

Perez, bekend om zijn scherpe analyses, heeft zijn visie op de situatie gedeeld tijdens een recente uitzending. Hij benadrukte dat hoewel Teze en Til de afgelopen weken indrukwekkende prestaties hebben geleverd, ze nog niet op het niveau zijn om zich te meten met de beste spelers van Nederland.

Met zijn kenmerkende stijl van analyseren, legde Perez uit dat het selecteren van spelers voor het nationale team een zorgvuldig proces is. Hij wees erop dat het niet alleen gaat om individuele prestaties, maar ook om de juiste balans binnen het team. Volgens de voetbalanalist moeten spelers niet alleen goed presteren bij hun club, maar ook laten zien dat ze kunnen omgaan met de druk en verantwoordelijkheid die gepaard gaan met het spelen voor Oranje.

Hoewel sommige fans misschien teleurgesteld zijn dat Teze en Til niet zijn opgeroepen, benadrukte Perez dat dit niet het einde van hun internationale carrière betekent. Hij moedigde beide spelers aan om hard te blijven werken en te blijven groeien, zodat ze in de toekomst wellicht wel in aanmerking komen voor het Nederlands elftal.

De discussie over wie wel en niet in het nationale team thuishoort, zal ongetwijfeld voortduren. Maar voor nu heeft Koeman de knoop doorgehakt en Perez begrijpt zijn keuze. Het is aan Teze en Til om te bewijzen dat ze de potentie hebben om in de toekomst deel uit te maken van Oranje.