×
Home Nieuws Livescore

"Marco van Ginkel twijfelt over deelname aan Eredivisie-opening tegen FC Volendam vanwege kunstgras"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 10:00 uur

Vitesse mogelijk zonder aanvoerder door kunstgras in Volendam: 'Hij heeft het voor het zeggen'

Het Eredivisie-seizoen gaat vrijdagavond officieel van start met een spannend duel tussen Vitesse en FC Volendam. Maar of Vitesse-aanvoerder Marco van Ginkel van de partij zal zijn, is nog maar de vraag. Vorig seizoen koos de middenvelder er bewust voor om geen wedstrijden op kunstgras te spelen, de ondergrond die in het stadion van Volendam ligt.

Van Ginkel heeft gedurende zijn hele carrière te maken gehad met slopende knieblessures. Mede daarom besloot de Vitesse-aanvoerder vorig seizoen om kunstgras te vermijden. Volgens trainer Philip Cocu is het nog niet bekend wat Van Ginkel zal doen voor de wedstrijd tegen Volendam. "Hij heeft het voor het zeggen", vertelt de Vitesse-trainer, die zelf ook geen fan is van kunstgras, aan De Telegraaf.

"We zullen zien, we gaan met elkaar in gesprek. We hebben ook niet op kunstgras getraind. Dat wilden we vermijden. We spelen al op vrijdag, dus we hebben het hele weekend om te herstellen", aldus Cocu. Van Ginkel hoeft in ieder geval niet te vrezen voor straffen als hij ervoor kiest om vrijdagavond niet te spelen. "Daar zou ik zeker begrip voor hebben. Het gevoel van een speler is belangrijk bij het nemen van een beslissing. Ik zal een speler nooit veroordelen als hij zegt 'het voelt niet goed genoeg'."