×
Home Nieuws Livescore

Harry Kane op weg naar Bayern München: medische keuring laatste horde!

Harry Kane op weg naar Bayern München: medische keuring laatste horde!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 09:48 uur

Einde van de soap: Kane maakt sprong naar München en tekent binnen 24 uur bij Bayern

Het is bijna zover: Harry Kane staat op het punt om Tottenham Hotspur te verlaten en zich aan te sluiten bij Bayern München. Alleen de medische keuring staat nog tussen de Engelse spits en zijn langverwachte transfer naar Duitsland. Maar zowel de club als Kane zelf zijn het eens over de deal en hebben groen licht gegeven. Vrijdagochtend zal Kane naar München vliegen en als alles volgens plan verloopt, zal de transfer dezelfde dag nog officieel worden bevestigd.

Volgens bronnen zoals The Athletic en Sky Sport Deutschland staan de medische tests van Kane gepland voor vrijdagochtend. De club hoopt de nieuwe aanwinst nog dezelfde dag aan het publiek te kunnen presenteren. Als alles volgens plan verloopt, zal Kane zaterdag tijdens de Supercup officieel worden voorgesteld aan het publiek. De dertigjarige spits zal een contract van vier jaar ondertekenen en het rugnummer 9 dragen in München.

Uiteindelijk zal het transferbedrag voor Kane oplopen tot honderd miljoen euro. Na langdurige onderhandelingen heeft Tottenham Hotspur uiteindelijk ingestemd met deze enorme transfersom. Vervolgens was het de vraag of Kane zelf nog wel weg wilde bij de Spurs, maar ook hij heeft de knoop doorgehakt. Hiermee komt er een einde aan een avontuur van maar liefst 19 jaar. In 2004 begon Kane zijn carrière in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur.

Als alles volgens plan verloopt, zal Kane zijn debuut al maken tijdens de Supercup tegen RB Leipzig op zaterdag. De titelverdediger van de Duitse Bundesliga begint de competitie op vrijdag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen.