×
Home Nieuws Livescore

Harry Kane op weg naar Bayern München voor medische keuring, transfer bijna rond!

Harry Kane op weg naar Bayern München voor medische keuring, transfer bijna rond!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 09:36 uur

Update: Spurs blokkeert vliegtuig van Kane naar München, ondanks akkoord

In een onverwachte wending heeft Tottenham Hotspur het vliegtuig van Harry Kane naar München tegengehouden, ondanks dat er al een akkoord was bereikt. Alleen de medische keuring staat nog tussen de Engelse spits en zijn transfer naar Bayern München. Kane kreeg van zijn club de kans om de overstap naar Duitsland af te ronden en hij stemde zelf ook volledig in. Vrijdagochtend zou hij naar München vliegen en als alles volgens plan verliep, zou de deal dezelfde dag nog officieel worden gemaakt.

De medische testen van Kane stonden gepland voor vrijdagochtend en de club hoopte de nieuwe aanwinst dezelfde dag nog bekend te maken, zo meldden verschillende media. De Engelsman zou dan zaterdag tijdens de Supercup officieel gepresenteerd worden aan het publiek. Kane, die 30 jaar oud is, zou een contract van vier jaar tekenen en het rugnummer 9 dragen in München.

Het transferbedrag voor Kane komt uiteindelijk uit op honderd miljoen euro. Tottenham Hotspur ging na langdurige onderhandelingen akkoord met deze enorme transfersom. Vervolgens rees de vraag of Kane zelf nog wel wilde vertrekken bij de Spurs, maar ook die knoop heeft de spits doorgehakt. Hiermee komt er een einde aan een avontuur van 19 jaar, sinds Kane in 2004 in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur terechtkwam.

Als alles volgens plan verloopt, zou Kane zijn debuut al kunnen maken tijdens de Supercup tegen RB Leipzig op zaterdag. De titelverdediger in de Duitse Bundesliga begint de competitie op vrijdag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen.

Update: Het leek erop dat de transfer van Harry Kane in kannen en kruiken was, maar niets blijkt minder waar. Tottenham Hotspur heeft het vliegtuig van de Engelse spits naar München tegengehouden. De club heeft Kane de toestemming om te vliegen weer ingetrokken. De Engelse spits wacht nu in een huis van familieleden dichtbij het vliegveld, totdat hij wel naar Duitsland mag.