×
Home Nieuws Livescore

Sherida Spitse: Verdrietig maar trots na uitschakeling Oranje Leeuwinnen op WK

Sherida Spitse: Verdrietig maar trots na uitschakeling Oranje Leeuwinnen op WK
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 09:00 uur

Sherida Spitse, de dappere kapitein van de Oranje Leeuwinnen, blikt met een mengeling van trots en verdriet terug op het WK. Ondanks de teleurstellende uitschakeling van het Nederlandse team, ziet Spitse dat Nederland weer tot de absolute top behoort en dat vervult haar met vreugde, ondanks het verlies.

De droom van de Oranje Leeuwinnen om het WK te winnen, werd wreed verstoord in de kwartfinale tegen Spanje. In de laatste tien minuten van de verlenging schoot Salma Paralluelo Oranje genadeloos naar huis. "We hebben alles gegeven en gestreden tegen een sterk Spanje", vertelt Spitse na de zenuwslopende wedstrijd aan de NOS. Na een achtste finale tegen Zuid-Afrika en de groepswinst in de poulefase is het avontuur nu voorbij voor Oranje.

"Het is voorbij", concludeert Spitse met pijn in haar hart. "In de eerste helft hadden zij meer kansen dan wij, maar als ik kijk naar de tweede helft, waren we zeker niet minder dan Spanje. We hebben echt goede kansen gehad. Het is gewoon ontzettend zuur. Maar ik kijk met trots terug op wat we dit hele toernooi hebben laten zien. We behoren weer tot de top. Dat waren we niet, maar nu wel. Hier kunnen we op voortbouwen."

Met deze woorden toont Spitse haar immense trots op het Nederlandse team. Ondanks de pijnlijke uitschakeling, is ze ervan overtuigd dat de Oranje Leeuwinnen weer terug zijn waar ze horen: aan de top van het vrouwenvoetbal. De prestaties van het team tijdens dit WK hebben laten zien dat Nederland een geduchte tegenstander is geworden en dat belooft veel goeds voor de toekomst.