×
Home Nieuws Livescore

Vink: Ajax moet Sosa's aanvalskracht benutten tegen Almere City

Vink: Ajax moet Sosa's aanvalskracht benutten tegen Almere City
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 12 november 2023 15:24 uur

Voormalig voetballer Marciano Vink heeft een opmerkelijke wens voor trainer John van 't Schip van Ajax. Hij hoopt namelijk dat het team erin slaagt om tijdens de wedstrijd tegen Almere City op zondagmiddag de Kroatische linksback Borna Sosa voornamelijk in te zetten voor zijn aanvallende kwaliteiten. Vink, die tegenwoordig werkzaam is als ESPN-analist, is namelijk allesbehalve onder de indruk van Sosa's prestaties op defensief gebied tot nu toe.

Volgens Vink is Sosa nog niet in staat gebleken om zijn verdedigende taken naar behoren uit te voeren. Hij heeft zijn twijfels over de manier waarop de Kroaat zich tot dusver heeft laten zien in de verdediging. Daarom adviseert Vink om Sosa vooral te benutten voor zijn offensieve kwaliteiten, in de hoop dat dit de beste strategie zal zijn tegen Almere City.

Vink, die bekend staat om zijn scherpe analyses, gelooft dat het gebruik van Sosa als aanvallende kracht een positieve impact kan hebben op het spel van Ajax. Hij benadrukt echter wel dat het belangrijk is om de verdediging niet uit het oog te verliezen en dat er een goede balans moet worden gevonden tussen aanval en verdediging.

Het is nu aan trainer John van 't Schip om te beslissen of hij het advies van Vink ter harte neemt en Sosa voornamelijk inzet voor zijn aanvallende kwaliteiten. De wedstrijd tegen Almere City zal ongetwijfeld een interessante test zijn om te zien of deze strategie vruchten zal afwerpen.