×
Home Nieuws Livescore

Harry Kane op weg naar Bayern München na medische keuring

Harry Kane op weg naar Bayern München na medische keuring
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 08:12 uur

Transferdrama eindigt in vliegende vaart: Kane maakt sprong naar München en tekent binnen 24 uur voor Bayern

Het is bijna zover! Harry Kane staat op het punt om zijn langverwachte overstap naar Bayern München te maken, met alleen nog de medische keuring als laatste obstakel. Tottenham Hotspur heeft de Engelse spits groen licht gegeven om zijn transfer naar Duitsland af te ronden, en Kane zelf is ook helemaal akkoord. Met de snelheid van het geluid vliegt hij vrijdagochtend naar München, en als alles volgens plan verloopt, wordt de deal dezelfde dag nog officieel beklonken.

Volgens bronnen zoals The Athletic en Sky Sport Deutschland staan de medische tests van Kane gepland voor vrijdagochtend, en de club hoopt de nieuwe aanwinst nog dezelfde dag bekend te kunnen maken. Het grote publiek zal de Engelsman dan zaterdag tijdens de Supercup officieel voorgesteld worden. Met een contract van vier jaar op zak en het rugnummer 9 op zijn shirt, begint Kane aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière in München.

De uiteindelijke transfersom voor Kane bedraagt maar liefst honderd miljoen euro. Na eindeloze onderhandelingen heeft Tottenham Hotspur uiteindelijk ingestemd met dit astronomische bedrag. Vervolgens rees de vraag of Kane zelf nog wel weg wilde bij de Spurs, maar ook die knoop heeft de spits doorgehakt. Na een samenwerking van tien jaar komt er nu een einde aan zijn tijd bij Tottenham Hotspur.

Als alles volgens plan verloopt, maakt Kane zijn debuut al tijdens de Supercup tegen RB Leipzig op zaterdag. De titelverdediger in de Duitse Bundesliga begint de competitie op vrijdag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen. Het belooft een spannende tijd te worden voor Kane en zijn nieuwe teamgenoten in München.