×
Home Nieuws Livescore

Gemiste kansen overschaduwen FC Twente's overwinning op Riga FC, volgens Oosting. ️

Gemiste kansen overschaduwen FC Twente's overwinning op Riga FC, volgens Oosting. ️
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 07:24 uur

Oosting teleurgesteld ondanks overwinning Twente: 'We hadden recht op meer'

Joseph Oosting kan maar moeilijk genieten van de zege van FC Twente op Riga FC. Hoewel de Tukkers met 2-0 wonnen van de Letse ploeg, is de trainer van mening dat er meer in had gezeten.

"Als je kijkt naar de uitslag, dan vind ik dat we eigenlijk meer verdiend hadden", vertelt Oosting op ingetogen toon aan de clubkanalen van FC Twente. "Vooral in het begin van de wedstrijd waren wij de betere ploeg. Naarmate de eerste helft vorderde, werden we slordiger en verdween de scherpte. Maar laten we niet vergeten dat een 2-0 overwinning ook een prettig resultaat is."

Ondanks de winst wil Oosting nog niet te vroeg juichen over de volgende voorronde van de Conference League. "Riga FC is fysiek sterk, snel en gevaarlijk in de omschakeling. Als wij de bal verliezen, kunnen zij razendsnel toeslaan. Daar moesten we vandaag alert op zijn." Twente speelt op donderdag 17 augustus de returnwedstrijd in Letland tegen FC Riga. Maar eerst staat zondag de seizoensopening van de Eredivisie tegen Almere City op het programma.

Oosting's reactie op de wedstrijd werd door FC Twente gedeeld op Twitter, waarin hij zegt: "We hadden meer verdiend, maar laten we niet vergeten dat een 2-0 overwinning ook prettig is."