×

Patrick Kluivert leidt Adana Demirspor naar overwinning in Conference League play-offs: 5-1 tegen NK Osijek! Club Brugge en Fenerbahçe domineren in Conference League play-offs: 5-1 overwinningen op KA Akureyri en NK Maribor!

Patrick Kluivert leidt Adana Demirspor naar overwinning in Conference League play-offs: 5-1 tegen NK Osijek!

Club Brugge en Fenerbahçe domineren in Conference League play-offs: 5-1 overwinningen op KA Akureyri en NK Maribor!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 00:00 uur

Kluivert zorgt voor een ongekende triomf met Adana Demirspor: play-offs binnen handbereik!

Een buitengewone prestatie van Patrick Kluivert en zijn team van Adana Demirspor heeft donderdagavond geleid tot een reuzenstap richting de volgende ronde van de play-offs voor de Conference League. De Nederlandse trainer zag hoe zijn spelers een verpletterende overwinning behaalden op NK Osijek: 5-1.

Adana Demirspor had zich met moeite weten te plaatsen voor deze ronde na een zware tweestrijd met het Roemeense CFR Cluj. Maar tegen Osijek verliep alles een stuk soepeler voor Kluivert en zijn team. Binnen vijftien minuten stond het al 2-0 dankzij doelpunten van Jonas Svensson (voormalig AZ) en Yusuf Sari. In de tweede helft bouwden de Turken hun voorsprong verder uit naar 5-1, waardoor de returnwedstrijd volgende week in Kroatië bijna een formaliteit lijkt te worden.

Ook Club Brugge lijkt zich op indrukwekkende wijze te gaan plaatsen voor de play-offs van de Conference League. De Belgische topclub rekende genadeloos af met KA Akureyri in de eerste wedstrijd. Het IJslandse team ging in België met maar liefst 5-1 ten onder. Jorne Spileers, Hans Vanaken, Andreas Skov Olsen, Igor Thiago en Roman Yaremchuk waren allemaal trefzeker.

Fenerbahçe boekte ook een overwinning. Het team van Dusan Tadic, die zelf ook tot scoren kwam, versloeg NK Maribor met 3-1. Door deze zege lijkt er een tweestrijd met FC Twente in het verschiet te liggen. De Tukkers waren vanavond in Enschede te sterk voor Riga FC met een 2-0 overwinning.