×
Home Nieuws Livescore

Kayserispor betaalt eindelijk 200.000 euro aan Go Ahead Eagles na jarenlang wachten op doorverkooppercentage

Kayserispor betaalt eindelijk 200.000 euro aan Go Ahead Eagles na jarenlang wachten op doorverkooppercentage
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 23:48 uur

Go Ahead Eagles kan eindelijk een streep zetten onder een vier jaar durende soap met Kayserispor. De Deventer club heeft eindelijk een deel van het verschuldigde bedrag ontvangen van de Turkse club. Na lang wachten heeft Kayserispor eindelijk 200.000 euro overgemaakt naar Go Ahead Eagles als compensatie voor het doorverkooppercentage van middenvelder Deniz Türüç.

Türüç speelde tussen 2012 en 2015 voor Go Ahead Eagles voordat hij werd verkocht aan Kayserispor. Bij die transfer was destijds een doorverkooppercentage afgesproken. Toen Türüç in 2019 bij Fenerbahçe aan de slag ging, had Go Ahead recht op een bedrag van 300.000 euro. Helaas werd dit bedrag nooit overgemaakt naar Deventer.

De Eredivisie-club besloot daarom naar het internationale sporttribunaal CAS te stappen, waar ze in het gelijk werden gesteld. Ondanks deze bindende uitspraak bleef Kayserispor het uitbetalen van het bedrag steeds uitstellen. "We kregen te horen dat ze geen geld hadden vanwege hun vele schuldeisers", aldus Jan Willem van Dop, de algemeen directeur van Go Ahead.

Een jaar geleden deed Kayserispor een voorstel om twintig procent van het bedrag over te maken, maar Go Ahead ging hier niet mee akkoord. Onlangs hebben beide clubs een settlement bereikt waarbij Kayserispor akkoord ging met het betalen van 200.000 euro. Dit bedrag is inmiddels daadwerkelijk op de rekening van Go Ahead Eagles gestort, waardoor het 'boek Kayserispor' eindelijk definitief gesloten kan worden.

Go Ahead Eagles heeft via hun officiële clubkanalen laten weten dat ze blij zijn dat de soap eindelijk ten einde is. Ze kunnen nu verder met hun sportieve ambities zonder dat deze financiële kwestie nog boven hun hoofd hangt. Het ontvangen bedrag van 200.000 euro zal zeker van pas komen bij het versterken van het team en het realiseren van hun doelen.