×
Home Nieuws Livescore

Mohamed Daramy verlaat Ajax voor Stade Reims: transfer van €17m inclusief bonussen afgerond

Mohamed Daramy verlaat Ajax voor Stade Reims: transfer van €17m inclusief bonussen afgerond
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 22:36 uur

Transfernieuws: Daramy verruilt Ajax voor Reims in recorddeal

In een spectaculaire transfer heeft Mohamed Daramy zijn handtekening gezet bij Stade Reims. Na weken van onderhandelingen is de deal eindelijk rond. Ajax ontvangt maar liefst 17 miljoen euro voor de Deense sensatie, inclusief bonussen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Amsterdamse club ook nog een lucratieve doorverkoopclausule weten te bedingen.

Het nieuws werd als eerste naar buiten gebracht door de immer betrouwbare Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse journalist zijn alle documenten inmiddels in orde gemaakt en kan de wereld binnenkort officieel kennismaken met de nieuwe aanwinst van Reims. De Franse club is dolblij met de komst van Daramy en heeft er alles aan gedaan om hem binnen te halen.

Voor het Engelse Burnley is de transfer een flinke domper. Manager Vincent Kompany had zijn zinnen gezet op de talentvolle vleugelaanvaller en was persoonlijk erg gecharmeerd van zijn kwaliteiten. De Premier League-promovendus wilde Daramy graag huren met een optie tot koop, maar de Deen heeft uiteindelijk gekozen voor een avontuur in Frankrijk.

Daramy werd in de zomer van 2021 door Ajax aangetrokken van FC Kopenhagen voor een bedrag van 12 miljoen euro. De dribbelaar wist echter nooit echt te overtuigen in de Johan Cruijff ArenA en keerde afgelopen seizoen op huurbasis terug naar zijn oude club. Nu krijgt hij de kans om zich te bewijzen bij Reims en zijn carrière naar een hoger niveau te tillen.

Met deze recordtransfer heeft Ajax opnieuw laten zien dat het een club is die talenten weet aan te trekken en vervolgens met winst weet te verkopen. De Amsterdamse club zal ongetwijfeld tevreden zijn met de financiële injectie die deze deal met zich meebrengt. Nu is het aan Daramy om zijn belofte waar te maken en te schitteren in de Franse Ligue 1.