×

FC Twente overklast pover Riga FC in Conference League voorronde met 2-0 winst

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 22:12 uur

FC Twente domineert pover Riga FC en verovert sterke positie: Tukkers op weg naar succes. Een onverslaanbaar FC Twente heeft donderdagavond in de derde voorronde van de Conference League moeiteloos afgerekend met een zwak Riga FC. De Tukkers wonnen uiteindelijk met 2-0, maar hadden een veel grotere voorsprong kunnen behalen om de return in Letland een formaliteit te maken.

Zonder de fanatieke supporters (UEFA-straf, red.), maar met Ricky van Wolfswinkel en Alfons Sampsted in de basis begon Twente briljant aan het duel met Riga. In de openingsfase regende het kansen. Sampsted benutte na elf minuten een van die mogelijkheden. De IJslander werd prachtig vrijgespeeld en rondde zeer beheerst af.

Het leek er even op dat de Tukkers een monsterscore zouden neerzetten tegen Riga, dat vrijwel niets te zeggen had. Van Wolfswinkel zag een poging gestopt worden door doelman Nils Purins, terwijl ook Manfred Ugalde dicht bij de 2-0 was. De Letten werden tien minuten voor rust vrijwel uit het niets ook nog een keer gevaarlijk, maar Lars Unnerstall redde uitstekend.

Het spelbeeld in de tweede helft was vrijwel hetzelfde. Het team van trainer Joseph Oosting was oppermachtig, maar wist dit niet voldoende uit te drukken in doelpunten. De tweede treffer viel echter wel. Invaller Naci Ünuvar zag zijn poging gekeerd worden en de bal belandde voor de voeten van Daan Rots, die vernietigend uithaalde: 2-0.

Ondanks nog wat late speldenprikjes van Riga was zijn doelpunt het laatste hoogtepunt van de avond. Twente heeft zichzelf daarmee een uitstekende positie verworven voor de return volgende week, al had de voorsprong nog groter kunnen zijn. Voordat de Tukkers afreizen naar Letland, staat komende zondag eerst het bezoek aan Eredivisie-promovendus Almere City op het programma.