×
Home Nieuws Livescore

PSV verwelkomt Malik Tillman als nieuwe aanwinst uit Bayern München!

PSV verwelkomt Malik Tillman als nieuwe aanwinst uit Bayern München!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 20:00 uur

PSV slaat een grote slag op de transfermarkt door zaken te doen met het machtige Bayern München. De Eindhovenaren hebben Malik Tillman gepresenteerd als hun nieuwste aanwinst, die de vertrokken Xavi Simons zal opvolgen. Tillman, een aanvallende middenvelder, komt over van Bayern München en wordt voor één jaar gehuurd, met een optie tot koop.

De 21-jarige Tillman stond al geruime tijd op de radar van PSV en heeft nu ook succesvol zijn medische keuring doorstaan. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Rangers FC, waar hij zijn talenten verder kon ontwikkelen. Tillman staat bekend om zijn veelzijdigheid, aangezien hij zowel als aanvallende middenvelder, schaduwspits en rechtsbuiten kan spelen. Geboren in Nürnberg, heeft hij na jeugdinterlands voor Duitsland besloten om voor het Amerikaanse nationale elftal uit te komen.

Voordat Tillman naar Eindhoven kwam, heeft hij zijn contract bij Bayern München verlengd tot 2026. PSV heeft echter de mogelijkheid om hem definitief over te nemen als hij goed presteert. Tillman heeft al zeven wedstrijden voor het eerste team van Bayern gespeeld en wist daarin zelfs een doelpunt te maken.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is verheugd dat Tillman, ondanks interesse van andere clubs, voor PSV heeft gekozen. "We waren op zoek naar een speler met scorend vermogen en die ook in kleine ruimtes kan spelen. Malik heeft indruk gemaakt tijdens de scouting. Hij is gewend aan een hoog niveau, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich snel kan aanpassen."

Met de komst van Tillman hoopt PSV hun aanval te versterken en weer mee te strijden om de prijzen. De fans zijn in ieder geval enthousiast en kunnen niet wachten om Tillman in actie te zien in het Philips Stadion.