×
Home Nieuws Livescore

Sparta Rotterdam versterkt defensie met Djevencio van der Kust, voormalig ploeggenoot wordt concurrent

Sparta Rotterdam versterkt defensie met Djevencio van der Kust, voormalig ploeggenoot wordt concurrent
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 19:12 uur

Sparta Rotterdam heeft weer toegeslagen op de transfermarkt en heeft een nieuwe aanwinst binnen. Na het aantrekken van Django Warmerdam heeft de club nu ook Djevencio van der Kust overgenomen van FC Utrecht. De linksback, afkomstig uit de Domstad, heeft een contract getekend tot de zomer van 2026 bij Sparta.

Van der Kust heeft het afgelopen half jaar op huurbasis gespeeld voor het Amerikaanse Houston Dynamo. Na zijn terugkeer in Nederland bleek hij overbodig te zijn bij FC Utrecht, waar Souffian El Karouani al als linksback speelt. Sparta moest wel een transfersom betalen voor Van der Kust, aangezien zijn contract bij Utrecht nog tot medio 2025 liep. De exacte hoogte van de transfersom is niet bekendgemaakt.

"Djevencio had weinig perspectief op speeltijd dit seizoen vanwege toenemende concurrentie op zijn positie", legt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. "Daarom stonden we open voor een transfer. We zijn tot een passende oplossing gekomen met Sparta Rotterdam voor het nog doorlopende contract van Djevencio. We willen hem bedanken voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in de toekomst."

Met de komst van Van der Kust heeft Sparta nu een interessante concurrentiestrijd op de linksbackpositie, aangezien zijn voormalige ploeggenoot Warmerdam ook bij de club speelt. Sparta heeft deze zomer al zeven nieuwe spelers aangetrokken, terwijl FC Utrecht elf nieuwe spelers heeft verwelkomd voor het komende seizoen. Het belooft dus een spannend seizoen te worden voor beide clubs.