×
Home Nieuws Livescore

Naci Ünüvar vol vertrouwen over transfer naar FC Twente: "Geen spijt van vertrek bij Ajax"

Naci Ünüvar vol vertrouwen over transfer naar FC Twente:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 17:00 uur

Naci Ünüvar heeft geen moment getwijfeld toen FC Twente op zijn pad kwam en hij heeft dan ook geen spijt van zijn transfer van Ajax naar de club uit Enschede. In een interview met Tubantia geeft de middenvelder annex aanvaller aan dat hij de kans met beide handen heeft gegrepen.

Hoewel Ünüvar de mogelijkheid had om bij Ajax te blijven, heeft hij geen moment geaarzeld toen FC Twente interesse toonde. "Ik had de mogelijkheid om te blijven, ik heb zelfs nog een contract tot en met 2026, maar toen Twente kwam, wist ik meteen dat dit de juiste stap voor mij was. Vorig seizoen was er al contact met Jan en Ron, maar toen was de timing niet helemaal goed. Nu wel", aldus Ünüvar.

In de jeugdopleiding van Ajax werd Ünüvar gezien als een van de grootste talenten die op weg was naar de top. Hij heeft echter nooit veel waarde gehecht aan deze stempels. "Mensen houden er nou eenmaal van om labels op spelers te plakken, maar ik heb me nooit laten beïnvloeden door deze verhalen. Ik voel geen extra druk en word er ook niet moe van als de buitenwereld erover begint. Maar ik besef wel dat dit het jaar is waarin ik mezelf moet bewijzen. Ik heb het afgelopen jaar bij Jong Ajax uitstekend gepresteerd en ik heb veel geleerd tijdens mijn tijd bij Trabzonspor in Turkije", aldus Ünüvar.

Ünüvar benadrukt dat hij zowel als mens als speler gegroeid is. Hij heeft geleerd om zelfstandig te zijn en op zichzelf te vertrouwen. "Als je minder speelt dan verwacht, ben je op jezelf aangewezen. Er is niemand die je vertelt dat je extra moet trainen. Maar dat heb ik wel geleerd. Ik heb gezien hoe ervaren spelers als Hamsik en Mahmoud Trezequet buiten het veld leefden voor hun sport. Daar heb ik veel respect voor", vervolgt Ünüvar.

Met zijn overstap naar FC Twente hoopt Ünüvar zijn ontwikkeling voort te zetten en zijn talenten verder te ontplooien. Hij is vastberaden om te laten zien wat hij in zijn mars heeft en is klaar voor de uitdaging die voor hem ligt.