×
Home Nieuws Livescore

Jaap Stam slaat aanbod Ajax af: "Het moet écht leuk zijn!"

Jaap Stam slaat aanbod Ajax af:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 15:48 uur

Jaap Stam, de voormalige topverdediger en succesvolle coach, blijft bewust zonder club. In een recent interview met VoetbalNieuws onthulde Stam dat hij afgelopen winter door Ajax werd benaderd om als assistent-trainer aan de slag te gaan. Een aanbod dat hij echter afsloeg.

Stam, die al bijna twee jaar zonder club zit, benadrukt dat dit zijn eigen keuze is. Hij heeft in het verleden genoeg dingen gedaan die op het eerste gezicht leuk leken, maar uiteindelijk niet aan zijn verwachtingen voldeden. Daarom is hij nu selectiever in het accepteren van aanbiedingen. "Als er iets komt, moet het wel écht leuk zijn", aldus de oud-coach van onder andere Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati.

Hoewel Stam verschillende aanbiedingen heeft ontvangen sinds zijn vertrek uit de Verenigde Staten, heeft hij geen enkele keer het gevoel gehad dat hij ergens wilde instappen. Zelfs toen Klaas Jan Huntelaar hem afgelopen winter belde namens Ajax, waar de club op zoek was naar een extra rechterhand voor toenmalig hoofdtrainer Alfred Schreuder, zag Stam het niet zitten. Hij besloot het aanbod af te slaan omdat hij vindt dat de samenwerking met een hoofdtrainer goed moet worden geleid.

Het is duidelijk dat Stam kieskeurig is geworden in zijn keuze voor een nieuwe club. Hij wacht geduldig op een aanbod dat hem echt enthousiast maakt en waar hij volledig achter staat. Tot die tijd blijft hij genieten van zijn vrije tijd en houdt hij zijn opties open. De voetbalwereld kijkt gespannen uit naar het moment waarop Stam weer in actie zal komen, wetende dat hij met zijn ervaring en expertise een waardevolle aanwinst kan zijn voor elke club.