×
Home Livescore

Edson Álvarez maakt sensationele overstap naar West Ham United: recordtransfer van bijna 40 miljoen euro!

Edson Álvarez maakt sensationele overstap naar West Ham United: recordtransfer van bijna 40 miljoen euro!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 13:12 uur

West Ham United slaat toe: Álvarez verlaat Ajax na vier seizoenen. Het is officieel: Edson Álvarez maakt de overstap van Ajax naar West Ham United. De winnaar van de Conference League heeft de Mexicaanse middenvelder (25) voor meerdere seizoenen gecontracteerd.

Ajax en West Ham hebben overeenstemming bereikt over een aanzienlijk bedrag: de transfer is bijna 40 miljoen euro waard. Hiermee voegt Álvarez zich bij de top drie duurste aankopen aller tijden van The Hammers. Alleen Sébastian Haller en Lucas Paquetá waren duurder.

Hoewel Álvarez nog tot medio 2025 vastlag in Amsterdam, gaf hij al meerdere keren aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Een jaar geleden was Chelsea nog nadrukkelijk geïnteresseerd en bood maar liefst 63 miljoen euro voor hem. Ajax blokkeerde echter op Deadline Day de transfer. Deze zomer ketste een mogelijke overstap naar Borussia Dortmund af.

In 2019 kwam Álvarez voor vijftien miljoen euro over van Club América uit Mexico. Hij speelde in totaal 147 wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien doelpunten maakte en zes assists gaf. In zijn vier seizoenen bij de club werd hij twee keer Nederlands kampioen en won hij één keer de KNVB Beker.

West Ham United heeft de komst van Álvarez bevestigd met een tweet, waarin ze hun enthousiasme tonen over de nieuwe aanwinst. De fans kunnen niet wachten om hem in actie te zien in het shirt van The Hammers.

Het is een spannende nieuwe stap voor Álvarez, die nu zijn talenten zal laten zien in de Engelse competitie. De verwachtingen zijn hooggespannen en de fans hopen dat hij een belangrijke rol zal spelen in het succes van West Ham United.