×
Home Nieuws Livescore

RB Leipzig haalt Castello Lukeba binnen voor recordbedrag van €35m, Feyenoord misgrijpt.

RB Leipzig haalt Castello Lukeba binnen voor recordbedrag van €35m, Feyenoord misgrijpt.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 12:48 uur

RB Leipzig verrast vriend en vijand met de komst van Castello Lukeba. De twintigjarige verdediger maakt de overstap van Olympique Lyon naar de Duitse club voor maar liefst 35 miljoen euro. Hiermee is hij duurder dan Lutsharel Geertruida, wiens recordtransfer naar RB Leipzig op het laatste moment afketste.

Feyenoord vroeg aanvankelijk dertig miljoen euro voor Geertruida, maar wilde daarbovenop nog een aantal bonussen en premies ontvangen. Dit bracht de totale transfersom boven de 33 miljoen euro, wat RB Leipzig te veel vond. Opmerkelijk genoeg betalen ze nu dus meer voor Lukeba.

Lukeba zal bij RB Leipzig de opvolger zijn van Josko Gvardiol, die voor maar liefst negentig miljoen euro naar Manchester City vertrok. Hiermee is Gvardiol de duurste verdediger aller tijden. Lukeba heeft een contract getekend voor vijf seizoenen en zal de verdediging van RB Leipzig versterken. Hij brak door onder de vleugels van voormalig Lyon-trainer Peter Bosz.

Met de komst van Lukeba hoopt RB Leipzig hun succesvolle seizoen in de Bundesliga voort te zetten. De club eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats en wil komend seizoen nog hoger eindigen. Met Lukeba als nieuwe aanwinst lijkt RB Leipzig goed op weg om hun doelen te bereiken.