×
Home Nieuws Livescore

Voormalig scheidsrechter Mateu Lahoz wordt Spaanse televisie-analist na afwijzen aanbod Saudi-Arabië. Bekend van WK-duel met Argentinië.

Voormalig scheidsrechter Mateu Lahoz wordt Spaanse televisie-analist na afwijzen aanbod Saudi-Arabië. Bekend van WK-duel met Argentinië.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 12:00 uur

Opmerkelijke carrièreswitch voor gehate Lahoz: van scheidsrechter naar televisie-analist

De Spaanse scheidsrechter Mateu Lahoz heeft een opmerkelijke carrièreswitch gemaakt na zijn gedwongen stop als scheidsrechter. Lahoz zal nu aan de slag gaan als analist op de Spaanse televisie. Hiermee slaat hij een lucratief aanbod om in Saudi-Arabië te gaan fluiten af.

Lahoz, die vooral bekend staat om zijn controversiële optreden tijdens het WK-duel tussen Nederland en Argentinië, heeft definitief afscheid genomen van het scheidsrechtersvak. Hij zal zijn debuut maken als analist bij Movistar+ tijdens de UEFA Supercup-wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla.

Vorig seizoen floot Lahoz zijn laatste wedstrijd, nadat hij gedwongen werd te stoppen door de Spaanse scheidsrechtersbond. Ondanks een financieel aantrekkelijk aanbod vanuit de Saudi Pro League, heeft de Spanjaard ervoor gekozen om dit af te slaan.

In Nederland staat Lahoz vooral bekend om zijn omstreden beslissingen tijdens het WK-duel tussen Oranje en Argentinië. Hij ontving veel kritiek vanwege de achttien kaarten die hij trok tijdens de wedstrijd. Ook de Argentijnen waren niet blij met Lahoz, omdat hij tien minuten blessuretijd toevoegde.

Met zijn nieuwe rol als televisie-analist hoopt Lahoz een nieuwe weg in te slaan en zijn ervaring en kennis van het spel te delen met het publiek. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij het zal doen in zijn nieuwe functie en of hij de controverse achter zich kan laten.