×
Home Nieuws Livescore

Ajax-doelwit Chuba Akpom: prijskaartje van 17 miljoen euro en interesse van meerdere clubs

Ajax-doelwit Chuba Akpom: prijskaartje van 17 miljoen euro en interesse van meerdere clubs
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 10:48 uur

Ajax op de hoogte van prijskaartje voor topscorer Akpom uit het Championship

De geruchtenmolen draait op volle toeren in Amsterdam, want Ajax heeft zijn oog laten vallen op Chuba Akpom, de topscorer uit het Championship. Volgens Sky Sports moet de 27-jarige aanvaller ongeveer zeventien miljoen euro kosten. Maar Ajax is niet de enige club die interesse heeft in Akpom.

Deze week werd bekend dat Akpom hoog op het verlanglijstje staat van Ajax, dat op zoek is naar een waardige concurrent voor Brian Brobbey. De jacht op de Engelse spits, die vorig seizoen maar liefst 28 doelpunten maakte en daarmee topscorer werd in het Championship, belooft echter een langdurige strijd te worden.

Middlesbrough, de huidige club van Akpom, heeft namelijk duidelijke eisen gesteld. Ze willen ongeveer zeventien miljoen euro ontvangen voor de aanvaller én ze willen eerst een nieuwe spits aantrekken. Het feit dat het contract van Akpom binnenkort afloopt, heeft wel enige invloed op de prijs.

Naast Ajax hebben ook andere clubs interesse getoond. Zo zou RC Lens zelfs al een bod van 9,2 miljoen euro hebben uitgebracht. De Franse club eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in de Ligue 1 en zal komend seizoen de Champions League in gaan. Ze hebben echter al afscheid moeten nemen van Loïs Openda, die voor ruim veertig miljoen euro naar RB Leipzig vertrok. Ook Premier League-promovendus Sheffield United zit achter Akpom aan.

Akpom begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Arsenal, maar wist daar nooit door te breken. Hij werd uitgeleend aan clubs als Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton en het Belgische STVV. Via PAOK Saloniki kwam hij in 2022 bij Middlesbrough terecht, waar hij afgelopen seizoen zijn beste seizoen ooit speelde.