×

Rangers FC neemt 2-1 voorsprong tegen Servette FC in Champions League voorronde, Dessers scoort en veroorzaakt tegentreffer

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 23:24 uur

Mogelijke PSV-tegenstander Rangers boekt overwinning, maar blijft dichtbij

In de derde voorronde van de Champions League heeft Rangers FC een 2-1 voorsprong genomen tegen Servette FC. Cyriel Dessers was verantwoordelijk voor het tweede Schotse doelpunt, maar speelde even later een negatieve rol bij het tegendoelpunt.

De winnaar van het tweeluik tussen Rangers en Servette zal het in de play-offs van de Champions League opnemen tegen PSV of Sturm Graz. Waarschijnlijk zal het PSV zijn, aangezien zij dinsdagavond in eigen huis veel te sterk waren voor de Oostenrijkse ploeg (4-1). Een dag later leek Rangers, na een vliegende start, ook al een grote stap te zetten richting het miljardenbal.

Rangers begon meteen sterk. Met spelers als Dessers, Danilo en Sam Lammers in de basis, opende de ploeg al na vijf minuten de score. Verdediger James Tavernier benutte een strafschop. Tien minuten later vond Dessers het net met zijn knie, waarna Lammers naliet om zelfs de 3-0 te maken.

De misser van de voormalige spits van sc Heerenveen en PSV bleek het keerpunt in de wedstrijd. Voor rust kwamen de Zwitsers terug in de wedstrijd. Dessers veroorzaakte een strafschop met een handsbal. Chris Bedia benutte de penalty. Dit doelpunt was tevens het laatste wapenfeit, waardoor Rangers volgende week in Genève een minimale voorsprong verdedigt.

Vilhena wint met Panathinaikos

Naast Rangers - Servette stond woensdagavond ook Panathinaikos - Olympique Marseille op het programma. De Griekse club, waar Tonny Vilhena een basisplaats had, won met 1-0. Bernard maakte het enige doelpunt van de avond.