×
Home Nieuws Livescore

"Hakim Ziyech op weg naar Ajax: Een nieuwe start voor de carrière van de voetballiefhebber?"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 22:48 uur

Mogelijke terugkeer van Ziyech naar Ajax: Salaris geen obstakel?

In een opmerkelijke wending hebben de analisten van het populaire ESPN-programma Voetbalpraat unaniem verklaard dat Hakim Ziyech perfect zou passen bij het huidige Ajax. Op dinsdag werd bekend dat de middenvelder/aanvaller geen rugnummer heeft gekregen bij Chelsea. Een vertrek uit de Premier League lijkt dan ook aanstaande.

"Hij heeft al meerdere malen pech gehad met transfers die niet doorgingen", aldus Hans Kraay junior, verwijzend naar de mislukte overstap van Ziyech naar Paris Saint-Germain eerder dit jaar. Destijds ging de transfer niet door vanwege administratieve blunders vanuit het Chelsea-kamp.

"Ik kan me goed voorstellen dat Ajax, als Kudus (Mohammed, red.) vertrekt, contact opneemt met Ziyech, die zowel als rechtsbuiten en als nummer 10 kan spelen", vervolgt Kraay. De Marokkaanse international heeft in Londen aanzienlijk meer verdiend dan hij ooit in Amsterdam zou kunnen verdienen, maar volgens Mario Been is geld op dit moment waarschijnlijk geen drijfveer meer voor hem. "Zou dat nog een obstakel zijn voor Ziyech om te zeggen: daarom laat ik het afketsen?"

"Ziyech lijkt me een echte voetballiefhebber", voegt Been toe. "Hij wil zijn carrière nieuw leven inblazen en wellicht daarna nog een stapje hogerop maken", vraagt de ESPN-analist zich hardop af.

De geruchten over een mogelijke terugkeer van Ziyech naar Ajax hebben de voetbalwereld in rep en roer gebracht. Fans en experts speculeren over de impact die de terugkeer van de getalenteerde speler zou hebben op het team. Zal Ziyech weer schitteren in het rood en wit van Ajax? De tijd zal het leren.

🔙❓ #Voetbalpraat over de mogelijke terugkeer van Hakim Ziyech bij Ajax: "Hij wil toch zijn carrière nieuw leven inblazen?"

— ESPN NL (@ESPNnl) 9 augustus 2023