×
Home Livescore

PSV-trainer Bosz moet leren: voetbal hoeft niet altijd sprankelend

PSV-trainer Bosz moet leren: voetbal hoeft niet altijd sprankelend
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 12:16 uur

PSV-coach Peter Bosz moet volgens voetballegende Ruud Gullit leren dat voetbal niet altijd sprankelend hoeft te zijn. Om succesvol te zijn in Eindhoven, zal Bosz soms moeten vertragen.

Bosz streeft naar zeer aantrekkelijk voetbal bij PSV. Ook Guus Hiddink wil realistisch voetbal zien in Eindhoven en krijgt steun van Marco van Basten. "Het draait om het resultaat. Als je goed speelt, volgt mooi voetbal vanzelf." Bosz is een 'idealist', aldus Gullit. "Hij zei ooit: Ik wil meer winnen. We geloven in zijn denkwijze, maar af en toe moet hij beseffen dat hij even moet vertragen", vertelt Gullit bij Rondo op Ziggo Sport.

Gullit gelooft dat het nooit te laat is om te leren. "Er zijn altijd momenten waarop je denkt: had ik toen maar iets anders gedaan." Als voorbeeld haalt de voormalige middenvelder de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur (2-3) aan. "In de laatste tien minuten van Ajax tegen Tottenham zie ik spelers naar voren rennen bij corners. Hoe is dat mogelijk? Iedereen rent naar voren, wat een verspilling..."