Home Nieuws Livescore

Van der Gijp lyrisch over PSV-talent Saibari na indrukwekkend optreden tegen Ajax

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 08:57 uur

Voetbalanalist René van der Gijp is diep onder de indruk van de prestaties van een opkomend talent bij PSV. Het gaat hier om de 22-jarige Ismael Saibari, een Marokkaanse Belg die afgelopen zondag een uitstekende tweede helft speelde tegen Ajax (5-2) en zelfs het winnende doelpunt maakte.

Van der Gijp kon zijn enthousiasme niet onderdrukken en verklaarde bij Vandaag Inside: "Saibari was absoluut geweldig. Hij zou bij mij altijd in de basis staan." De voormalige aanvaller vergeleek Saibari zelfs met de energieke Denzel Dumfries: "Hij brengt zoveel energie het veld op. Zijn fysieke kracht en grootte maken hem een ware bulldozer. Ik moet eerlijk zeggen, ik denk bij hem: die jongen moet altijd spelen."

Tijdens de rust voerde PSV-trainer Peter Bosz een dubbele wissel door, waarbij Saibari en Guus Til het veld betraden ten koste van Joey Veerman en Malik Tillman. Volgens Van der Gijp zorgden deze wissels voor een ommekeer in de wedstrijd, nadat PSV bij rust nog tegen een 1-2 achterstand aankeek. "Saibari brengt zoveel energie op het middenveld. Ook Til viel goed in en zijn positieve instelling is meteen zichtbaar. Maar Saibari was echt geweldig", aldus Van der Gijp.