×
Home Nieuws Livescore

Edgar Davids biedt helpende hand aan Ajax onder voorwaarden.

Edgar Davids biedt helpende hand aan Ajax onder voorwaarden.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 07:16 uur

Voormalig voetbalicoon Edgar Davids heeft zijn oog laten vallen op een mogelijke samenwerking met Ajax. De vijftigjarige oud-assistent-bondscoach van het Nederlands elftal is bereid om onder specifieke voorwaarden een bijdrage te leveren aan de Amsterdamse club.

Davids, ook wel bekend als "De Pitbull", heeft kritiek geuit op de manier waarop Ajax de afgelopen jaren is geleid. Desondanks heeft hij vertrouwen in een glorieuze comeback, vooral vanwege de aanstelling van Louis van Gaal. "Als Van Gaal mij zou benaderen voor een rol binnen Ajax, zou ik daar mogelijk interesse in hebben. Je weet dat er nu structuur en duidelijke vooruitgang zal komen. Kijk maar naar de clubs waar hij eerder heeft gewerkt, dat is altijd het geval geweest", verklaarde Davids tijdens een interview met Rondo op Ziggo Sport.

Tot eind 2022 fungeerde Davids als de rechterhand van Van Gaal bij het Nederlands elftal. Op dat moment klopte Ajax al aan zijn deur. "Ze vroegen of ik jeugdtrainer wilde worden. Maar met alle respect, ik heb alle benodigde diploma's en kom net terug uit Qatar (van het WK, red.). En dan willen ze mij de jeugd geven? Ik wil graag iets betekenen voor die jongens, maar als trainer wil je ook jezelf blijven ontwikkelen."

"Ik zou op zijn minst het tweede elftal (Jong Ajax, red.) willen trainen", voegde Davids eraan toe. "Ze stonden toen al op de vierde plek van onderen. Dat zou ik wel willen doen, maar als ze met de Onder-16 aankomen, dan bedank ik vriendelijk."