×
Home Nieuws Livescore

Van 't Schip erkent fouten in Ajax-selectie, maar ziet kansen

Van 't Schip erkent fouten in Ajax-selectie, maar ziet kansen
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 00:09 uur

In een recente persconferentie heeft John van 't Schip, de kersverse interim-trainer van Ajax, toegegeven dat er fouten zijn gemaakt bij het samenstellen van de huidige selectie. Hij benadrukt met name het gebrek aan ervaring als een van de tekortkomingen. Ondanks deze uitdagingen ziet Van 't Schip echter ook mogelijkheden in Amsterdam.

Na zijn presentatie op maandag nam Van 't Schip de tijd om in te bellen bij het programma Rondo. Daar deelde hij zijn visie op de Ajax-selectie. "Wat ik heb gezien is dat er bepaalde afspraken en vastigheden ontbreken. Tegen PSV speelden we in de eerste helft heel goed, maar er waren nog steeds momenten waarop we kwetsbaar waren. Het verval daarna was te groot", aldus de interim-trainer.

Van 't Schip vervolgt: "We moeten werken aan het herstellen van die basis, dat is essentieel voor elk team. We moeten terug naar dat niveau." Wanneer hem wordt gevraagd of er te weinig kwaliteit in de selectie zit, antwoordt hij: "Dat zou kunnen, maar ik geloof ook dat het niet zo slecht is als het nu lijkt. Ik denk dat we grote stappen kunnen zetten. Het is duidelijk dat we naar de selectie moeten kijken en een betere balans moeten vinden."

De interim-trainer trekt vervolgens een harde conclusie over de slechte transferzomer onder Sven Mislintat. "Er zijn fouten gemaakt bij het aankopen van bepaalde spelers. We hebben te weinig hiërarchie en ervaring, maar daar hebben we nu niets aan. We moeten het maximale uit de huidige selectie halen. Het is misschien te vroeg om te zeggen dat we kampioen kunnen worden, we moeten realistisch blijven. Maar we moeten ook ambitie hebben. We willen zo hoog mogelijk eindigen en Europees voetbal bereiken."