×
Home Nieuws Livescore

Supporter Jason Sol getroffen door epileptische aanval tijdens PSV-Ajax

Supporter Jason Sol getroffen door epileptische aanval tijdens PSV-Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 23:33 uur

In een onverwachte wending werd de wedstrijd tussen PSV en Ajax na een half uur spelen abrupt stilgelegd. Op de tribune deed zich een medische noodsituatie voor, waarbij een fan gereanimeerd moest worden. Nu blijkt dat het hier gaat om de mysterieuze Jason Sol, een 45-jarige supporter van PSV, die getroffen werd door een epileptische aanval.

Sol, die voor het eerst publiekelijk van zich laat horen, blikt terug op het incident met een vleugje humor. "Toen ik de epileptische aanval kreeg, stond het 1-1. Dat is wel balen, ik heb een hele spannende wedstrijd gemist", grapt hij in een interview met Omroep Brabant. Het is niet de eerste keer dat Sol te maken heeft gehad met epileptische aanvallen, maar deze keer werd hij voor het eerst gereanimeerd. "Normaal gesproken gebeurt dat niet. Het is mogelijk dat ze het uit voorzorg hebben gedaan, maar daar kan ik nog niets over zeggen. De medici hebben me daar nog geen informatie over gegeven."

Sol is enorm dankbaar voor de hulp die hij heeft ontvangen van zowel de artsen van PSV als Ajax. Hij is echter onzeker over hoe hij hen kan bedanken, aangezien hij zelf geen gebruik maakt van sociale media. "Ik weet niet via welke kanalen ik hen kan bereiken om mijn waardering uit te spreken. Het is echt geweldig en bijzonder dat medici van de tegenstander meteen te hulp schieten. Dus bij deze wil ik hen hartelijk bedanken."

Het feit dat de wedstrijd werd stilgelegd na zijn aanval heeft een diepe indruk achtergelaten op Sol. "Je wordt van de tribune gedragen en de wedstrijd wordt stilgelegd. Dat verbaast me achteraf gezien wel. Er zitten 38.000 mensen in zo'n stadion, dus er kan altijd iets gebeuren. Ik weet niet zo goed wat ik ervan vind dat dit met zoveel aandacht gepaard gaat." Sol blijft echter positief en kijkt uit naar de volgende wedstrijd, in de hoop dat hij deze keer de volle negentig minuten kan meemaken zonder enige onderbrekingen.