×
Home Nieuws Livescore

Messi wint achtste Ballon d'Or en eert Maradona

Messi wint achtste Ballon d'Or en eert Maradona
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 23:17 uur

In een spectaculaire avond vol voetbalglorie heeft Lionel Messi zijn achtste onderscheiding van de Ballon d'Or in de wacht gesleept. Een ongekende prestatie die de geschiedenisboeken zal ingaan. Met een stralende glimlach nam Messi de felbegeerde prijs in ontvangst uit handen van niemand minder dan de legendarische David Beckham.

In zijn dankwoord sprak Messi zijn waardering uit voor iedereen die een rol heeft gespeeld in zijn succes. "Ik wil graag alle mensen bedanken die mij hebben gesteund en geholpen om deze prijs te winnen", verklaarde de Argentijnse superster. "Dit is niet alleen een overwinning voor mij, maar voor het hele Argentijnse team, het technische personeel en alle Argentijnen."

Messi nam ook de tijd om zijn respect te tonen voor de opkomende talenten in het voetbal. "Ik wil Haaland en Mbappé niet vergeten. Zij hebben allebei een geweldig jaar gehad en ik twijfel er niet aan dat zij in de toekomst ook deze prijs zullen winnen", voegde Messi toe. "Ik heb veel jonge spelers gezien vanavond en ik weet zeker dat we de komende jaren kunnen genieten van prachtig voetbal. Het niveau zal altijd hoog blijven, zelfs met de voortdurende vernieuwingen."

Tot slot bracht Messi een emotioneel eerbetoon aan de legendarische Diego Maradona, die op dezelfde dag zijn 73e verjaardag zou hebben gevierd. "Ik wil deze speciale prijs delen met Diego. Er is geen betere plek dan hier om hem een fijne verjaardag te wensen", sprak Messi met een brok in zijn keel. "De spelers, technische staf en alle voetbalfans hielden van hem. Hij zal altijd in onze harten voortleven."

Met zijn achtste Ballon d'Or op zak kijkt Messi vol vertrouwen naar de toekomst van het voetbal. Hij is ervan overtuigd dat er nog vele jaren vol prachtige momenten zullen volgen. Een avond vol eerbetoon, waardering en hoop voor de voetbalwereld.