×
Home Nieuws Livescore

Lionel Messi wint achtste Ballon d'Or, primeur voor niet-Europese speler

Lionel Messi wint achtste Ballon d'Or, primeur voor niet-Europese speler
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 22:57 uur

Lionel Messi schrijft geschiedenis: de 36-jarige voetballer heeft maandagavond voor de achtste keer in zijn indrukwekkende carrière de prestigieuze Gouden Bal in de wacht gesleept. Een ongekende prestatie! Messi's overwinning is vooral te danken aan zijn succesvolle deelname aan het WK met het Argentijnse nationale team. Opvallend genoeg is dit de eerste keer dat een speler die niet in Europa speelt de prijs wint.

Er gingen al geruchten dat Messi voor de achtste keer de Gouden Bal zou winnen en deze speculaties werden maandagavond in Parijs bevestigd. David Beckham, eigenaar van Inter Miami, had de eer om de prijs uit te reiken aan de aanvoerder van zijn club. Messi versloeg Erling Haaland, Kylian Mbappé en Kevin De Bruyne in de strijd om de Ballon d'Or.

Met het winnen van het WK in 2022 bekroonde Messi zijn indrukwekkende carrière. In 2023 werd hij ook nog eens landskampioen van Frankrijk met Paris Saint-Germain, hoewel zijn tijd in Parijs niet zijn meest succesvolle periode was. Ironisch genoeg ontvangt Messi zijn achtste Gouden Bal juist in de Franse hoofdstad.

Afgelopen zomer verruilde Messi de Europese velden voor een avontuur bij het Amerikaanse Inter Miami CF. Hij begon sterk in de Verenigde Staten, maar kampte de laatste maanden met kleine blessures waardoor hij enkele wedstrijden moest missen.

Nog nooit eerder heeft een speler acht keer de Ballon d'Or gewonnen. Messi verbrak zijn eigen record van zeven overwinningen en zet daarmee een nieuwe standaard. Cristiano Ronaldo won de prijs vijf keer, terwijl Marco van Basten, Johan Cruijff en Michel Platini de eer hadden om de Gouden Bal drie keer te ontvangen.