×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder: Ajax moet schoon schip maken in technische staf

Wesley Sneijder: Ajax moet schoon schip maken in technische staf
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 21:16 uur

Wesley Sneijder, de voormalige recordinternational van het Nederlands elftal, heeft zijn ongenoegen geuit over de technische staf van Ajax. Hij pleit ervoor dat er een grote schoonmaak plaatsvindt en dat er een frisse wind gaat waaien binnen de club. Sneijder is vooral kritisch op Hedwiges Maduro, die onder interim-trainer John van 't Schip assistent-trainer wordt.

In een interview met Veronica Offside uit Sneijder zijn frustratie over de manier waarop Maduro zich profileert. Hij vindt het vreemd dat Maduro nu opeens roept dat alles anders moet, terwijl hij zelf verantwoordelijk was voor de veldtrainingen en de tactiek. Sneijder vraagt zich af waarom Maduro niet eerder zijn mening heeft gegeven aan de hoofdtrainer.

"Nu ben je hoofdtrainer en dan ga je bijdehand doen en zeggen: ik ga het anders doen", aldus Sneijder. Hij vindt dat Van 't Schip de situatie beter had moeten aanpakken en had moeten eisen dat alles op tafel zou komen. Volgens Sneijder is het tijd om met een schone lei te beginnen en een compleet nieuwe staf aan te stellen.

Van 't Schip heeft inmiddels Michael Valkanis als zijn rechterhand meegenomen. Sneijder benadrukt dat Maduro een mes in de rug van Maurice Steijn heeft gestoken en dat hij niet verder zou gaan met hem als hij in de schoenen van Van 't Schip stond. Hij is van mening dat alles opnieuw moet worden opgebouwd en dat er een compleet nieuwe staf moet komen. Het is tijd voor een frisse start.