×
Home Nieuws Livescore

John van 't Schip mist Ajax-PEC door zoon's bruiloft

John van 't Schip mist Ajax-PEC door zoon's bruiloft
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 19:40 uur

Op 17 december zal er een opmerkelijke afwezigheid zijn op de bank van Ajax tijdens hun wedstrijd tegen PEC Zwolle. John van 't Schip, de interim-trainer, zal namelijk niet aanwezig zijn omdat hij de bruiloft van zijn zoon in Australië bijwoont. Dit besluit komt voort uit het recente verlies van zijn vrouw, waardoor hij de behoefte voelt om bij zijn familie te zijn tijdens deze belangrijke gebeurtenis.

De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle zal plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. Voor Van 't Schip zou dit een weerzien zijn met zijn voormalige werkgever, waar hij tussen 2017 en 2018 als trainer fungeerde. In een interview met de clubkanalen van Ajax legt hij uit: "Het is een vereiste voor mij om aanwezig te zijn bij de bruiloft van mijn zoon, vooral na het verlies van mijn vrouw. Dit betekent echter wel dat ik de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor de winterstop zal missen."

Naast zijn afwezigheid bespreekt Van 't Schip ook de doelstellingen van het team. Hij is realistisch en gelooft dat een plek bij de top vier in de Eredivisie buiten bereik is. "We moeten een realistisch doel hebben waar we snel naartoe kunnen werken. Denk aan een plek tussen tien, negen of acht. Uiteindelijk moeten we streven naar de vijfde plaats en misschien zelfs hoger, maar we moeten niet te snel willen gaan. We moeten ons focussen op elke wedstrijd en met de komende duels kunnen we misschien omhoog kijken."

Het is duidelijk dat Van 't Schip prioriteit geeft aan zijn familie en persoonlijke verplichtingen, zelfs als dit betekent dat hij een belangrijke wedstrijd moet missen. Ajax zal het zonder hem moeten stellen, maar met zijn realistische benadering en focus op de toekomst, hoopt hij dat het team succesvol zal zijn in zijn afwezigheid.