×
Home Nieuws Livescore

Borussia Dortmund kiest voor Marcel Sabitzer boven Edson Álvarez: "Slimme investering"

Borussia Dortmund kiest voor Marcel Sabitzer boven Edson Álvarez:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 9 augustus 2023 19:00 uur

Dortmund-directeur onthult: 'Ajax is nooit in onderhandeling geweest over hem'. Borussia Dortmund heeft besloten om af te zien van Edson Álvarez toen de kans zich voordeed om Marcel Sabitzer aan te trekken. Dit vertelde directeur Hans-Joachim Watzke van Die Schwarzgelben aan BILD. De komst van de Mexicaan van Ajax was echter nooit echt dichtbij.

"Manchester City zou zeggen: we nemen ze gewoon allebei. Maar wij moeten ons geld verstandig besteden. Uiteindelijk was Marcel Sabitzer de beste oplossing", begon Watzke in een gesprek met BILD. Volgens Duitse media was sportief manager Sebastian Kehl wel voorstander van Álvarez, die inmiddels een akkoord heeft bereikt met West Ham United. "Het is zijn taak om ons altijd verschillende alternatieven te tonen, en dat doet hij heel goed."

"Wat Álvarez betreft, zijn we nooit zo ver gekomen als de media meldden. Er is nooit onderhandeld met Ajax over hem. Als we op het punt stonden om een transfer te maken, zou Ajax zeker van ons hebben gehoord. Maar er waren alternatieven A, B en C", verklaarde Watzke, die bevestigde dat Sabitzer de eerste keuze was. "Toen we het signaal kregen dat we hem konden halen, ja. Dat was niet gemakkelijk, want de concurrentie was erg groot."

De Oostenrijkse middenvelder is na Niklas Süle de tweede speler die Dortmund weghaalt bij Bayern München. Watzke werd gevraagd hoe hij van plan is om Der Rekordmeister te verslaan met spelers die op de bank zaten in München. "Het is heel simpel: Borussia Dortmund kan de speler die net het seizoen van zijn leven heeft gespeeld bij Bayern München niet weghalen. Misschien kan Manchester City dat wel. Maar voor ons is het veel belangrijker: past deze speler, waar hij ook vandaan komt, bij ons?"

"Niklas Süle is in zeer goede vorm en tot nu toe erg overtuigend in 2023", aldus de Dortmund-directeur. "En in het geval van Marcel Sabitzer ben ik er honderd procent zeker van dat hij ons gaat helpen. Marcel is precies de speler die we nodig hebben op ons middenveld." Die Borussen hebben ook de miljoenen van Jude Bellingham gebruikt om Felix Nmecha voor dertig miljoen euro los te weken bij VfL Wolfsburg.