×
Home Nieuws Livescore

Rubiales vecht FIFA-schorsing aan na kusincident op WK

Rubiales vecht FIFA-schorsing aan na kusincident op WK
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 18:08 uur

Luis Rubiales, een bekende voetbalpersoonlijkheid, heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen een schorsing van drie jaar die hem is opgelegd door de FIFA. Deze schorsing is het gevolg van een controversieel incident tijdens het afgelopen WK voor vrouwen. Rubiales is echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en verdedigt zichzelf met volle overtuiging.

De FIFA heeft aangekondigd dat Rubiales gedurende drie jaar geen enkele voetbalgerelateerde activiteiten mag uitvoeren, zowel op nationaal als internationaal niveau. Deze schorsing is opgelegd vanwege een incident waarbij Rubiales na de overwinning van het Spaanse nationale elftal op het WK zonder toestemming een kus gaf op de mond van speelster Jennifer Hermoso.

Dit incident zorgde voor een enorme ophef en Rubiales kwam onder grote druk te staan. Echter, in plaats van toe te geven aan de druk, heeft hij besloten om terug te vechten. Hij heeft aangekondigd dat hij er alles aan zal doen om zijn naam te zuiveren en de waarheid aan het licht te brengen. Rubiales is vastberaden om deze zaak tot aan de hoogste rechtbank te brengen en gerechtigheid te laten zegevieren.